Egészségesebben a gyógynövények erejével

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Wellness Café, zöldkávé és gyümölcskávé őrlemény ♥️ egészséges éberség ♥️

Sport, nehéz fizikai munka
Wellness Café, zöldkávé és gyümölcskávé őrlemény bioflavonoid tulajdonsága, hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház

Wellness Café 210g
zöldkávé és gyümölcskávé őrlemény, melyből legalább 30 adag egészséges ínyenc ízlést is kielégítő kávéital készíthető.

Összetevők:
gyümölcskávé és zöldkávé, azaz pörkölés nélküli nyers őrölt kávé.
Gyümölcs őrlemény összetevői: Fruktóz, Vörösszőlő magjai, héjai; Feketeszeder magjai, héjai; Feketeribizli magjai, héjai; Szőlőmag egész, Szőlőmag őrölt, Hibiszkusz virág, Zöld tea, Aloe vera por.

Elkészítési javaslat: Lefőzhető presszó és hagyományos (kotyogó) kávéfőzőben, a megszokott adagolás és eljárás szerint.

Javasolt fogyasztás: napi 1-3 csésze

A termék hatóanyagai az alábbiakban olvasható kedvező élettani folyamatok elindításában és azok folyamatos ösztönzésében lehetnek a segítségére, hasznára:

Vörös színű szíverősítők
A flavonoidok, illetve bioflavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek, és amelyek főként gyümölcsök és zöldségek héjában, magjában találhatók meg. Egyre gyakrabban hallunk róluk, de miért is fontosak számunkra ezek az anyagok?

1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két
bioflavonoid (rutin és naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását, azaz áteresztőképességét, ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el. Időközben azonban a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált, számuk mára túllépte a nyolcezret.
A növények a saját immunvédelmükhöz termelik a
bioflavonoidokat, amik védelmet nyújtanak a kártevőkkel, vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal és az UV-sugárzással szemben. Szerepet játszanak a növény ízének és színének kialakításában, emellett az emberi szervezetben vitamin-szerű hatást fejtenek ki.

A
bioflavonoidok bizonyítottan pozitív hatást gyakorolnak

  • a szív- és érrendszerre azáltal, hogy a sejtfalakban gátolják a zsírsavak oxidációját, csökkentik a triglicerid, valamint az LDL-koleszterin szintjét, egyúttal emelik a HDL-kolesztetin koncentrációját.

  • Ezzel csökkenthető az érelmeszesedés (arterioszklerózis) kialakulásának veszélye.

  • A bioflavonoidok fokozzák az érfalak, az endothelium stabilitását, képesek csökkenteni annak merevségét.

  • Gátolják a vérlemezkék összetapadását, kicsapódását, csökkentik a vérrög (thrombus) képződést.

  • Májvédő és fényvédő hatással is rendelkeznek.

  • Gyulladáscsökkentők, a diabetes mellitus (cukorbetegség) hosszú távú szövődményeinek kialakulása előzhető meg általuk, továbbá antivirális, antibakteriális, antiallergén hatással is rendelkeznek.

  • A legtöbb bioflavonoid képes lehet olyan folyamatokat meggátolni, amelyek szerepet játszanak a daganatos elváltozások kialakulásában, valamint a kemoterápia mellékhatásait is csökkenthetik. Ez egyrészt antioxidáns tulajdonságukkal, azaz szabadgyököket megkötő, semlegesítő hatásukkal hozható összefüggésbe. A szabadgyökök rendkívül instabil és agresszív molekulák. Ha túlzott mértékben vannak jelen a szervezetünkben, létfontosságú biológiai molekulákat – legrosszabb esetben a DNS-t – károsíthatnak, mely folyamat közrejátszhat a rendellenes sejtosztódás kialakulásában.

  • Másrészt a bioflavonoidok gyulladáscsökkentő és immun-moduláns tulajdonságai is jelentősek a daganatos elváltozások kialakulásának megelőzésében.


E hatóanyagok fogyasztásával csökkenthető a környezeti hatások által szervezetbe kerülő, valamint az ott keletkezett oxidatív szabadgyökök romboló hatása, védve ezzel a sejteket, biztosítva azok zavartalan működését. Tehát kiemelkedő fontosságúak a megelőzés szempontjából.

Az egyik magas
bioflavonoid tartalommal rendelkező, május végén, június elején érő gyümölcs a híres: szomolyai rövidszárú cseresznye. Már-már szinte fekete színével és édes zamatával is azt sugallja, hogy mind vitamin, mind ásványi anyag szempontjából egy kiváló gyümölccsel van dolgunk. Igaz, hogy a cseresznyét elsősorban nem pozitív élettani hatásai miatt fogyasztjuk, hanem az ízéért, de ki kell emelni, hogy méregtelenítő, vízhajtó hatása mellett segít beállítani a testünk sav-bázis egyensúlyát is. Továbbá magas az A-, B- és C-vitamin, kálium, kalcium és foszfor tartalma is.

Érdekes azonban, hogy a cseresznye húsának fogyasztása mellett a szára is jótékony hatással van az emberi szervezetre. Számos tanulmány kimutatta, hogy a szomolyai cseresznyeszár fogyasztása kifejezetten jó hatással van szívritmuszavar (tachicardia) kezelésére, szívizomzat-erősítő tulajdonsága révén.

Forrás: http://www.paramedica.hu/ Szabó László, hatóanyag-szakértő

Vásárlás:

 
Wellness Café 210g
1.300 Ft Kosárba!

Hasonló termékek:

Wellness Café, zöldkávé és gyümölcskávé őrlemény bioflavonoid tulajdonsága, hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház
Zöldkávé kapszula 100db, Zöldkávé 250db kapszula étrend-kiegészítő kollagénsav, bioflavonoid zsírégető, étvágycsökkentő tulajdonsága, bioantioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház


TV2 2Testőr filmek!
Fogyasztók levelei, tapasztalatai!

Facebook csoport, ahol online találkozhatunk. A napi akciókat itt mutatom! Szeretettel várom.

Wellness Café, zöldkávé és gyümölcskávé őrlemény bioflavonoid tulajdonsága, hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház
Wellness Café, zöldkávé és gyümölcskávé őrlemény bioflavonoid tulajdonsága, hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz