U-vitamin:
Táplálkozási szempontból a gyomor-bél traktust tartják az egyik legfontosabb szervnek a szervezetben. Az egészséges emésztőrendszer a legfontosabb az optimális egészség eléréséhez, a rossz emésztés okozhat több látszólag független problémát. Az egészséges táplálkozás és a gyomor egészsége ezért szorosan összefügg. Az U-vitamin az S-methylmethionine egyik elnevezése. 1949-ben Garnett Cheney publikálta ennek az anyagnak a fekélyellenes hatását egy tanulmányban és azt állította, hogy védőhatást fejt ki a gyomor- és bélnyálkahártyán és a májban. A fekély (angolul: ulcer) szó után kapta az S-methylmethionine az U-vitamin nevet.
Klinikai vizsgálat:
Klinikai vizsgálatot végeztek, hogy értékeljék a koncentrált káposztalé hatékonyságát a gyomorfekély kezelésére. A betegeken a San Quentin börtönben diagnosztizált fekéllyel kezelték egy kettős vak kontroll kísérletben. Az egyik csoport káposztalé koncentrátumot kapott, a másik pedig placebót. A kezelés értékelésének az alapja a fekély ismételt röntgen vizsgálata volt. 22 napos határidőt hagytak a fekély gyógyulására. A kísérlet eredménye, hogy a káposztalé koncentrátum hatékony segítség a peptikus fekély gyógyulásában.
U-vitamin előfordulása:
Az U-vitamin a zöldségekben (pl. nyers káposztában, főleg a kelkáposztában), paradicsomban, retekben, spárgában, petrezselyemben, zellerben található nagyobb mennyiségben. Kb. 3-5 kg savanyú káposzta tartalmaz kb. 300 mg U-vitamint.
DR Caps:
Amennyiben azt szeretnénk elérni, hogy a kapszulában lévő hatóanyagból a lehető legtöbb jusson el a béltraktusba, válasszuk a DR kapszulás változatot! A DR kapszula ellenáll a gyomorsavnak, amíg a gyomorban tartózkodik, így a kapszula tartalma a bélrendszerben fog kioldódni és kifejteni a hatását. Az U-vitamin segíthet csökkenteni a gyulladást a vékonybélben és a vastagbélben is.