Egészségesebben a gyógynövények erejével

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Gránátalma kivonat étrendkiegészítő kapszula ♥️ antioxidáns ♥️

Gyógynövény kapszulák
Gránátalma kivonat kapszula 100db, Gránátalma kivonat kapszula 250db étrendkiegészítő izületi gyulladás, érelmeszesedés ellen, rák megelőzése flavonoid tulajdonsága, antioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék vásárlás

Gránátalma kivonat kapszula 100db
Gránátalma kivonat kapszula 250db

gyümölcs, gyógynövény
bioflavonoid hatóanyagú, bioantioxidáns hatású étrend-kiegészítő termék

Összetevők
: Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szõlõ mag-héj szárítmány; cirok mag-héj szárítmány; feketeszeder mag-héj szárítmány; feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány almahéj szárítmány), kendermag őrlemény, zselatin, gránátalma kivonat (ellagic acid), színezék ( titán-dioxid).

Felhasználási javaslat: 1 kapszula/nap, valamint
szükség szerint max. 2 kapszula/nap.

Tápanyagok az ajánlott napi bevitelben
1 kapszula 2 kapszula

Ellag sav 32 mg 64 mg
Összes polifenol 10 mg 20 mg
Ebbõl:
bioflavonoid 7 mg 14 mg
Resveratrol 0,005 mg 0,01 mg

A termék hatóanyagai az alábbiakban olvasható kedvező élettani folyamatok elindításában és azok folyamatos ösztönzésében lehetnek a segítségére, hasznára:

Gránátalma kivonat kapszula antioxidáns hatóanyagai gátolják a szervezetben zajló kóros oxidatív folyamatokat, melyek krónikus betegségekhez vezethetnek. Csökkenti a gyulladást, a porcot megtámadó enzimek termelését is gátolja.(artrózis, ízületi kopás, osteoarthrosis izületi kopás ellen). A férfiaknál csökkenti a kockázatot a prosztatabántalmaknál. Bélféreg űző.

Gránátalma titkai
Az emberiség egyik legrégebbi gyümölcsét édeni almának is nevezik. A rubintpiros gránátalma kellemes selymességével, illatában piros húsú gyümölcsökre (som, csipkebogyó, enyhe meggy) emlékeztető eleganciával lepi meg fogyasztóját. Azonban a legújabb kutatások szerint segíthet számos betegség megelőzésében és kezelésében is.

A gránátalma szubtrópusi, mediterrán vidékeken őshonos terebélyes cserje, illetve vagy kisebb termetű, sűrűn, alacsonyan elágazó, legfeljebb 5-6 m magas fává fejlődő növény. A gránátalma őshazája, Kis és Közép-Ázsia, ahol a szubtrópusi vidékeken már évezredekkel ezelőtt felkeltette az ember érdeklődését, elsősorban gyümölcsével vívta ki a figyelmet, s ma is gyümölcséért termesztik.
Izraelben immár 5000 éve termesztik. Ugyanakkor kerti története is lehet vagy négyezer éves, mert Egyiptomban már Kr. e. 1500 körül ültették. Őshazájából jutott el Európa földközi-tengeri térségétől a belső trópusokig, kultúrában és elvadulva egyaránt. Közkedvelt még Dél-Amerika melegebb vidékein, ahol a gyümölcspiacok állandó szereplője. Dél-Tirol napos lejtőin szép gránátalmák díszlenek, de megtalálhatók Észak-Afrikában, és ősidők óta Kínában is.
Magyarország melegebb vidékein szabadban is nevelhető, nálunk elsősorban kiskertek védett sarkaiban élénk színű virágaiért és különleges terméséért ültetik, de találkozhatunk vele déli domboldalakon is, ahol gyönyörű látványt nyújtanak virágai és termései, mintegy a mediterrán világ pompás üzeneteiként.

Élettani hatásai, használata a gyógyításban és a megelőzésben
Sokféle kedvező hatását a benne található nagyszámú polifenolnak (szív egészségét javítja), vitaminoknak, nyomelemeknek és gyógyhatású molekuláknak köszönheti. Kitűnő kálium- és C-vitamin-forrás, flavonoidokat, gyümölcscukrot tartalmaz. Elsőrendű sejtvédő antioxidáns.

A modern tudomány csak napjainkban fedezte fel ennek az elsőrendű sejtvédő antioxidánsnak kiváló egészségvédő és betegségmegelőző hatásait. Azóta a gránátalma egyre nagyobb népszerűséget ér el a szív- és érrendszeri betegségek, az érelmeszesedés és a rák megelőzésében és gyógyításában.
A kutatók figyelme akkor terelődött 2000-ben a gránátalma kiváló antioxidáns hatására, amikor a haifai Technion Institute of Technology-ban Michael Aviram professzor - aki az élelmiszereknek a szívbetegségekre gyakorolt hatását évek óta vizsgálta - vezette kutatócsoport kimutatta annak hatékonyságát az atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés kezelésében. (Aviram professzor volt az, aki elsőként igazolta a vörösbornak a koleszteroloxidációra való jótékony hatását.)
Tudományos vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a gránátalma fogyasztása az LDL (káros koleszterin) szintjét, illetve annak oxidációját 40%-al csökkenti a vérben (két héten át adott napi 90 gramm gránátalma levet fogyasztó vizsgálati alanyoknál). Hadd térjek ki pár szóban a koleszterin oxidációjára: Dr. Ládi Szabolcs előadásain is hallhattuk már, hogy vannak népcsoportok, akiknek jóval magasabb a koleszterin szintjük, mint amit többek között az USA vagy hazánk egészségügyi hivatalai optimálisnak tartanak, mégis töredéke a szívbetegségek előfordulásának száma náluk, mint például nálunk. Ez azért van, mert az ő vérükben nem oxidálódik a koleszterin. Azaz a vér koleszterinjének oxidációját kell megakadályoznunk, ezzel sokkal többet tehetünk szívünk egészségéért, mintha 20%-al csökkentenénk a koleszterin-szintet.

Egy másik kutatás igazolta, hogy valamennyi gyümölcs közt a gránátalma rendelkezik legkiválóbb gyulladásgátló tulajdonsággal is, amelyek számos betegség megelőzésében és terápiájában jelenthetnek segítséget.
Az elmúlt évben az amerikai Case Egyetem kísérletei mutatták ki elsőként a gránátalma kivonat porckárosodást lassító képességét.

Forrás: http://flavin7hydrogen.eu/hircikk

Gránátalma kivonat kapszula 100db, Gránátalma kivonat kapszula 250db étrendkiegészítő izületi gyulladás, érelmeszesedés ellen, rák megelőzése flavonoid tulajdonsága, antioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék vásárlás

Gránátalma hatásai

Gránátalma, a szuper antioxidáns
Aviram professzor kutatásai szerint a gránátalma megközelítőleg háromszoros antioxidáns képességgel bír a vörösborhoz, a zöld teához, az áfonya- és a narancsléhez viszonyítva, amelyeket az eddigi ismereteink a legerősebb antioxidáns hatásúaknak tartottak.
A Berkeley egyetem (University of California) munkatársai is megerősítették, hogy a gránátalma legalább 3-féle erős antioxidánst tartalmaz, melyek együttes hatása az antioxidáns ekvivalenciát mérő Trolox-teszt szerint háromszor akkora, mint a vörösboré vagy a zöld teáé.
Az antioxidáns aktivitás TEAC értékben kifejezett számítása tehát háromszoros antioxidáns hatást mért e gyümölcsnél, mint a zöld teánál vagy a vörösbornál, de az antioxidáns hatás egy másik jellemző mértékével, az ORAC értékszámmal (mely lelkes olvasóinknak biztos ismerős már) kifejezve a gránátalma 105 vmTE/g értékével az 5. helyen áll a legtöbb antioxidánst tartalmazó élelmiszerek versenyében (az első a szárított kínai farkasbogyó, a lícium).
A perzsa eredetű gyümölcs kedvező tulajdonságait fokozza, hogy antioxidáns alkotórészei gyorsan felszívódnak, és nem toxikusak.

A gránátalma és a szív- és érrendszeri betegségek (érelmeszesedés) Ugyancsak Aviram professzor vizsgálatai mind állat-, mind humán kísérletekben megállapították, hogy a gránátalma fogyasztása 20 %-al csökkentette az LDL (káros koleszterin) szintjét, egyúttal növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben, Illetve a vér koleszterin oxidációját 40%-al csökkentette.
A már kialakult szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciensek körében a szívinfarktus több rizikófaktora (szisztolés vérnyomás, ACE aktivitás) jelentős javulást mutatott a kontrollcsoporthoz képest. Így a gránátalma-kivonat fogyasztása már két hét alatt jelentős mértékben csökkentette a szisztolés vérnyomást magas vérnyomású páciensek körében, és egy év alatt átlagosan 35%-kal csökkentette a már meszesedést mutató artériák falának vastagságát.

Ami még nagyon ígéretesnek hangzik az érelmeszesedés megelőzése szempontjából az a következő érdekes tény: a gránátalma az érfalakra már lerakódott plakkok méretét is képes volt csökkenteni! A vizsgálatok során 19, 65–75 év közötti, a nyaki artéria (carotis) súlyos, 70-90%-os szűkületében (stenosis) szenvedő betegnek adtak naponta 50 ml koncentrált gránátalmalét. Egy év után képalkotó vizsgálattal ellenőrizték a nyaki erek állapotát, és azt találták, hogy a szűkület 35%-kal (!) csökkent, miközben a placebocsoport tagjainak állapota tovább romlott.
Dr. Aviram azt is bebizonyította, hogy a gránátalma csökkenti a vér sűrűségét, ragadósságát és az öregedéssel együtt járó vérrögképzési hajlamot is, ami az embólia és a szívinfarktus veszélyét jelentősen megnöveli.

Gránátalma a rákmegelőzésben és a rák gyógyításában A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében is. A gránátalma az ellagsav (ellagénsav) legjobb természetes forrása, mely egy olyan fenol típusú komponenes, ami antikarcinogén és antimutagén sajátossággal rendelkezik, mely gátolja a daganatos sejtek osztódását elsősorban emlőrák, bőrrák, prosztatarák és tüdőrák esetén. Az ellagsav háromféleképpen fejti ki hatását a rákkal szemben: megállítja a rákos sejtek osztódását, elpusztítja a rákos sejteket és gátolja azok kialakulását. Lássuk csak: Donald Yance, a táplálkozás-tudomány szakértője, jeles gyógynövény szakértő a Herbal Medicine, Gyógyulás és Rák című könyvében ezt írja: "az ellagsav meggátolja a rák kialakulását, és úgy gondolják, hogy megakadályozza a rák mutációját is azáltal, hogy a génen ideiglenesen odakötődik a DNS funkcionális oldalához, elhárítva ezáltal az oxidatív gyökök káros hatását". Yance szerint különösen a dohányzás okozta tüdőrák elleni hatása kiváló. Ez azt bizonyítja, hogy az ellagsav gátolja a rákos sejtek kialakulását.

Ugyanezt láthatjuk Dr. Glen Halvorson kutatási eredményeiben is, mely egy másik elméletet álljtott fel, miszerint az ellagsav a rákkeltő anyagokhoz kapcsolódva megakadályozza, hogy azok a DNS-hez kötődjenek, és mutációval tumor keletkezzen.
Az ellagsav elpusztítja a rákos sejteket: Az egészséges sejtek életciklusa kb.120 nap, majd az apoptózissal normálisan elhaló sejteket a szervezet új, egészséges sejtekkel pótolja. Ezzel szemben a rákos sejtek nem halnak el, hanem gyors osztódással szaporodnak. Laboratóriumi vizsgálatok során az ellagsav a rákos sejteknél úgy váltotta ki a normál sejthalált, hogy az egészséges sejteket nem károsította.

Az ellagsav megállítja a rákos sejtek osztódását: A Hollings Rákkutató Intézetben (Dél-Karolina Orvosi Egyetem) végzett 9 évig tartó kísérletsorozatban méhnyakrákos betegek bevonásával kimutatták, hogy az ellagsav szerepe nemcsak a tumor növekedésének megállítása azáltal, hogy gátolja a rákos sejtek osztódását 48 órán belül, de természetes sejthalált (apoptozist) is képes indukálni a rákos sejtekben, méghozzá 72 órán belül. Ugyanezt figyelték meg mell-, hasnyálmirigy-, nyelőcső-, bőr-, vastagbél- és prosztatarákos sejtekben is.
Jelenleg a rák kezelésében az ellagsavat általában nem önmagában, hanem más kezelési módokkal együtt alkalmazzák. Ugyanakkor tudnunk kell, hogy magában a gránátalmában is találhatók olyan flavonoidok, melyek csökkentik a tumor környékén történő érképzést – az angiogenezist -, így hozzájárulnak a daganat csökkentéséhez. Tehát a gyümölcs vagy gránátalma kivonat étrendkiegészítő rendszeres fogyasztása csökkenti a tumorok kialakulásának valószínűségét. Ez azért nagyon fontos, mert ilyen hatású gyógyszert még nem sikerült a kémikusoknak előállítani.

Gránátalma egyéb jótékony hatásai Mivel a gránátalma ösztrogénhez hasonló hatású, hormonszerű anyagot, ösztront tartalmaz, előnyösen alkalmazható a klimaxos panaszok csökkentésére, így depresszió és csontritkulás ellen is.
Emellett baktérium-, vírus- és parazita ellenes hatását is igazolták. Tehát a gránátalma a gyümölcsök közül egyedüliként képes többek között a bélrendszeri candida fertőzést megállítani, hiszen gátolja a káros gombák, élesztőgombák és baktériumok szaporodását. Szembeszáll a szervezet lappangó fertőzéseivel és visszafordítja az agyvérzéshez és a szívinfarktushoz vezető krónikus gyulladásokat.

Forrás: http://flavin7hydrogen.eu/hircikk

Vásárlás:

 
Gránátalma kivonat kapszula 100db
7.200 Ft Kosárba!
Gránátalma kivonat kapszula 250db
14.500 Ft Kosárba!

Hasonló termékek:

Gránátalma kivonat kapszula 100db, Gránátalma kivonat kapszula 250db étrendkiegészítő izületi gyulladás, érelmeszesedés ellen, rák megelőzése flavonoid tulajdonsága, antioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék vásárlás

Bioflavonoid, fitoösztrogén hatóanyag pótlás:

Gránátalma kivonat kapszula 100db, Gránátalma kivonat kapszula 250db étrendkiegészítő izületi gyulladás, érelmeszesedés ellen, rák megelőzése flavonoid tulajdonsága, antioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék vásárlás
Gránátalma kivonat kapszula 100db, Gránátalma kivonat kapszula 250db étrendkiegészítő izületi gyulladás, érelmeszesedés ellen, rák megelőzése flavonoid tulajdonsága, antioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék vásárlás


TV2 2Testőr filmek!
Fogyasztók levelei, tapasztalatai!

Facebook csoport, ahol online találkozhatunk. A napi akciókat itt mutatom! Szeretettel várom.

Gránátalma kivonat kapszula 100db, Gránátalma kivonat kapszula 250db étrendkiegészítő izületi gyulladás, érelmeszesedés ellen, rák megelőzése flavonoid tulajdonsága, antioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék vásárlás
Gránátalma kivonat kapszula 100db, Gránátalma kivonat kapszula 250db étrendkiegészítő izületi gyulladás, érelmeszesedés ellen, rák megelőzése flavonoid tulajdonsága, antioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék vásárlás
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz