Egészségesebben a gyógynövények erejével

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Flavitamin Vas étrendkiegészítő kapszula ♥️ gyengeség, hajhullás, töredezett körmök ♥️

Vitamin termékek
Flavitamin Vas 60db, Flavitamin Vas 100db ásványi anyag pótlás étrend-kiegészítő vas hiány ellen bioflavonoid tulajdonsága, bioantioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház

Flavitamin Vas 60 db étrend-kiegészítő
természetes ásványi anyag és gyümölcs bio
flavonoid hatóanyagú, bioantioxidáns hatású étrend-kiegészítő termék

Összetevők:
Flavin 7 bioflavonoid komplex.. (vörös szőlőmag-héj szárítmány; cirok mag-héj szárítmány; feketeszeder mag-héj szárítmány; feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány almahéj szárítmány), zselatin, vas-szulfát.

Ajánlott napi bevitel: 1 kapszula

Tápanyagok az ajánlott napi bevitelben

Vas 2,8 mg RDA 20%
Összes polifenol 10 mg +- 10 %
Ebből: -
bioflavonoid 7 mg
- rezveratrol 0,005 mg

RDA a felnőttek számára ajánlott napi bevitel

A termék hatóanyagai az alábbiakban olvasható kedvező élettani folyamatok elindításában és azok folyamatos ösztönzésében lehetnek a segítségére, hasznára:

A vas az oxigén szállításában kap jelentős szerepet és a normál vérképzésben is hasznára lesz a termék rendszeres fogyasztása!


Biof
lavonoidok: A bioflavonoidok a szabadgyökök káros hatása ellen védik a szervezetet. A bioflavonoidok növényi immunanyagok, élettani hatásuk rendkívül jelentős az ember számára. Ezekről a hatásokról a jelenleg érvényben lévő törvények (élelmiszer, étrendkiegészítő) a tájékoztatást nem teszik lehetővé! Hatásukról szakirodalomban és tudományos publikációkban tájékozódhat.

Taurin:
Bioantioxidáns tulajdonsággal rendelkező aminosav. Az inzulinhoz hasonlóan elősegíti a glükóz sejtekbe jutását, ezáltal nőhet a szellemi, fizikai teljesítőképesség. Hozzájárulhat a szívizom optimális működéséhez.

Zöldtea: A zöldtea
bioantioxidáns tulajdonsága révén hozzájárulhat a sejtek szabadgyökök elleni védelméhez. Hozzájárulhat továbbá a szív- és érrendszer optimális állapotának fenntartásához.

Flavitamin Vas 60db, Flavitamin Vas 100db ásványi anyag pótlás étrend-kiegészítő vas hiány ellen bioflavonoid tulajdonsága, bioantioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház

Vásárlás:

 
Flavitamin Vas 60db
1.400 Ft Kosárba!

Cimkék:

sejtek,
regenerálódás,
vérszegénység,
egészség megőrzés

forrás:  http://tudastar.net

Hasonló termékek:

Flavitamin Vas 60db, Flavitamin Vas 100db ásványi anyag pótlás étrend-kiegészítő vas hiány ellen bioflavonoid tulajdonsága, bioantioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház

Vashiány
A vashiány a leggyakoribb hiánybetegségek közé tartozik. A vas az emberi szervezet valamennyi sejtjében jelen van, az élet szempontjából nélkülözhetetlen elem.

A vas legfontosabb feladatai
1. A vérfesték (hemoglobin) részét képezve megköti az oxigént és a sejtekhez szállítja
2. A citokróm enzimek részeként az energianyerő és -tároló biokémiai reakciók létfontosságú eleme
3. Részt vesz az agyi ingerületátvivő anyagok (neurotranszmitterek) szintézisében

Felszívódása a vékonybélből történik, C-vitamin segítségével. A vékonybél hámjában ferritin enzimhez kötődik, majd a vérben a transzferrin nevű fehérje szállítja a raktárakhoz, melyekben ismét ferritinhez kötődve tárolódik. A felszívódásának és szállításának szigorú élettani kontrolljára azért van szükség, mert a vasnak erős oxidatív kapacitása van, vagyis a szabad vas súlyos sejtkárosodásokat okoz (ld. hemokromatózis). A szervezet teljes vastartalma 2-4 gramm. Legfontosabb raktárai a vér, a csontvelő, a máj, a lép és az izmok. Az izmokban a mioglobin részét képezve az oxigén raktározásában vesz részt.

Vashiány előfordulása és okai
A kisgyermekek kb. harmada, a nők negyede és a férfiak 10%-a szenved a vashiány valamelyik formájától.
A leggyakoribb okok:
1. Idült vérzés (pl. gyomorfekély miatt)
2. Nőknél rendszertelen és erős méhvérzések, cikluszavarok
3. Elégtelen vasfogyasztás (főként vegetáriánusokra jellemző)
4. Vasfelszívódást akadályozó gyógyszerek tartós szedése
5. Vasfelszívódást akadályozó ételek tartós és nagy mennyiségű fogyasztása (fitátok, oxalátok, pl. sóska, spenót, stb. komponenseként)
6. Felszívódási zavart okozó gyomor-bélbetegségek (Crohn-betegség, Peutz-Jeghers-kór, stb.)
7. A szervezetből a vasat kiszorító idült nehézfém mérgezés (ólom, kadmium)

A vashiány tünetei lehetnek:

  • Nem specifikus tünetek: fizikai és szellemi teljesítőképesség csökkenése, fertőző betegségekkel szemben csökkent ellenálló képesség, stb.

  • Vashiányos vérszegénység tünetei.

• Sápadtság
• Fáradtság, gyengeség
• Hajhullás
• Vékony, törékeny körmök
• Szapora szívverés, ritkán szívizom-károsodás

  • A vashiányhoz vezető alapbetegség tünetei

  • Csecsemőknél utólagos vaspótlással nem korrigálható IQ-hiány


A vashiány lefolyása
A vashiány lefolyása a kiváltó ok függvénye. Egyszerű diétahiba komoly következményekkel nem jár, de pl. idült vérvesztést okozó béldaganat végzetes lehet.

A vashiány diagnózisa
A vashiányos vérszegénységre a kicsi és vashiányos vörösvérsejtek jellemzőek. Így csökken a vörösvérsejtek átlagos térfogata (MCV), az átlagos hemoglobintartalma (MCH, az átlagos hemoglobin koncentrációja (MCHC). Ez közönséges laboratóriumi analízissel könnyen igazolható. Természetesen csökken a szérum vastartalma, de vashiányra a legspecifikusabb laboratóriumi paraméter a megnövekedett ún. látens vaskötő kapacitás (= a vérben keringő vasmentes transzferrin vaskötő kapacitása, ill. telítettsége). Enélkül a vaspótlás értelmetlen, sőt, veszélyes is lehet.
A diagnózis felállítás orvosilag nem elfogadható a vashiányt okozó alapbetegség megnevezése nélkül, ami részletes belgyógyászati kivizsgálást tesz szükségessé.

A vashiány terápiája
A legfontosabb az alapbetegség felkutatása és gyógyítása. A második legfontosabb a vas pótlása, ami nem könnyű, mert:
1. A vas a gyomor-bélrendszerből nehezen szívódik fel, a kezelésre használt ásványi sói legtöbbször gyomor-bélpanaszokat okoznak a vasháztartás befolyásolása nélkül.
2. A vas felszívódását számos gyógyszer, tápanyag gátolja (ld. fentebb).
3. Az injekció formájában történő pótlás a szervezet fokozott oxidációs károsodásával járhat.

A vas könnyen felszívódó formái az ún. természetes kelátok (legkönnyebben a hemoglobin "hem" kötéséből szívódik fel – vörös húsok, máj, stb.). Hatékonyan adagolható huminsavas kelát formájában is. A huminsav a cellulóz 9-10.000 éves bomlásterméke, mely legnagyobb koncentrációban a tőzegben található. Az ásott kutak vizének huminsav tartalma mellett táplálkozási eredetű vashiány nem fordul elő. A vaspótlás szájon át is hatékony bármilyen vaspótló gyógyszer és huminsav táplálékkiegészítő együttes fogyasztásával. Ily módon már napi 15 mg vas teljesen kielégítő az emberi szervezet számára.

Egyéb tudnivalók a vashiányról
Mivel a vas húsféleségekből szívódik fel leghatékonyabban, és a csecsemő számára, az agyfejlődés szempontjából a vasbevitel nagyon fontos, terhesség és szoptatás alatt vegetáriánus életmód nem javasolt. Az anyatej egyébként is meglehetősen vasszegény, ezért a 4. hónaptól a szoptatás mellé (és nem helyett) kiegészítő táplálás is indokolt.

Mi is az a taurin?
A taurin az emberi szervezetben is előforduló kéntartamú aminosav (az aminosavak a fehérjék alkotórészei), amely legnagyobb mennyiségben az agyban és az idegrendszerben található meg. Az emberi szervezetben kilogrammonként 1 gramm taurin van.

Miben található?
Legfőbb forrásai a tenger gyümölcsei (kagyló, rák) és a hal. Az egyéb húsokban és az anyatejben is természetes formában fordul elő. Az anyatejben a második legnagyobb mennyiségben képviselt aminosav.

Mi a szerepe?
Energiatovábbítóként és méregtelenítőként működik. Stabilizálja a sejtmembránokat és szabályozza a kalciumkoncentrációt. Különböző módokon részt vesz a teljesítmény és az egészség megőrzésének folyamatain, többek közt a folyadékok szintjének szabályozásával az izomsejtekben, az ásványok szállításával, hatásával van az inzulin és az adrenalin szintjére, az anyagcserére, a zsiradékok emésztésére, az immunrendszerre, a koleszterinszintre, a sperma és epe termelésére.
Jelenléte elengedhetetlen az idegrendszer optimális fejlődéséhez. Ha a szervezetben alacsony a taurin szint, különböző zavarok jelentkezhetnek, például a szívizom károsodása, a recehártya rendellenes fejlődése és növekedési visszaesések. A taurin az összes, szívben jelenlévő szabad aminosav 50 %-át teszi ki. Pozitív hatást fejt ki a szívizomra és több kutatás során kimutatták, hogy csökkenti a vérnyomást.
A taurin segít a sejt belsejében lévő kalcium szintjének szabályozásában. Ha tehát a szervezetben elegendő taurin található, úgy a szív elmeszesedésének veszélye jelentősen csökken. A taurin adagolás a stresszes állapotban lévő, extrém energiát kifejtő szervezet számára, a szellemi tevékenység és a cukorbetegek megsegítésére hasznos.

Kutatási eredmények
Egy kísérlet során a taurin az inzulin 50%-os kapacitásának megfelelő mennyiségű glükóz bevitelt stimulált a sejtekbe. Egy másik, ugyancsak az inzulint és a taurint összehasonlító kísérlet során a taurin megnövelte a prolin nevű aminosav bevitelét. Érdekes módon az inzulin-taurin kombináció nem hozott jobb eredményt, mint a két anyag egyedül. A glutaminhoz hasonlóan, sokan vélik a taurint is meghatározóan fontosnak a kondíció szempontjából. Bár normális állapotban szervezetünk előállít valamennyi taurint, a hiánya bizonyos szövetek funkcionális elégtelenségében mutatkozik meg.

Flavitamin Vas 60db, Flavitamin Vas 100db ásványi anyag pótlás étrend-kiegészítő vas hiány ellen bioflavonoid tulajdonsága, bioantioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház
Flavitamin Vas 60db, Flavitamin Vas 100db ásványi anyag pótlás étrend-kiegészítő vas hiány ellen bioflavonoid tulajdonsága, bioantioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház


TV2 2Testőr filmek!
Fogyasztók levelei, tapasztalatai!

Facebook csoport, ahol online találkozhatunk. A napi akciókat itt mutatom! Szeretettel várom.

Flavitamin Vas 60db, Flavitamin Vas 100db ásványi anyag pótlás étrend-kiegészítő vas hiány ellen bioflavonoid tulajdonsága, bioantioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház
Flavitamin Vas 60db, Flavitamin Vas 100db ásványi anyag pótlás étrend-kiegészítő vas hiány ellen bioflavonoid tulajdonsága, bioantioxidáns hatása, ára, rendelés Flavin7 gyógynövény termék áruház
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz