Flavin7 gyümölcs és gyógynövény termékek - Vitamin kezelés

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Élelmiszerek, gyógynövény összetevőkből készült termékek

Amit eszel, azzá leszel!Hippokratesz

Kedvenc oldalam Vitamin kezelés, gyógynövény termék, Flavin7 áruház

Szeretne sokáig egészségesen élni?
Az egészséges étkezéshez nagyon fontos a bevitt tápanyagok megfelelő aránya. Ételeink összetételének megfelelő arányát a táplálkozási piramis mutatja.

Néhány hasznos alaptétel: r
ostdús táplálkozás, a szénhidrátok mennyisége-minősége megfelelő legyen, a zsírok mennyisége-minősége megfelelő legyen, kevesebb állati eredetű étel, minél több élő anyag, ásványianyag- és vitaminbevitel fontossága, bázikus (lúgos vegyhatású) ételek fontossága, bélflórát támogató ételek, rendszeresség...

Élelmiszerek, gyógynövény összetevőkből készült termékek Flavin, Crystal gyümölcs, gyógynövény kivonat összetevőkből készült étrend-kiegészítőnek nem minősülő élelmiszer termék ára, rendelés, bioflavonoid tulajdonsága, bioantioxidáns koncentrátum hatása Vitamin kezelés, Flavin7 áruház

Az egészséges táplálkozás fő irányelvei

 • az étkezés ne legyen mellékes esemény

 • rágd meg jól az ételt

 • az étkezések között legyen 4 óra szünet

 • du. és étkezések után ne egyél gyümölcsöt

 • ne egyél többet, mint a két összetett öklöd

 • kerüljed a túlzásokat

 • étkezéskor kerüld a sok folyadékbevitelt

 • napközben igyál bőven , pl.: zöldteát

 • igyekezzél frisset enni

 • ne egyél konzervet, mesterséges anyagokat

 • lehetőleg csak párold az ételeket

Mi lenne a helyes megoldás, hogyan kellene jól csinálni?
Fogyasszunk minél több élő tápanyagot, vitamint és ásványokat tartalmazó, rostdús, lúgosító, friss, manipulálatlan élelmiszert. Jogos a kérdés: jó, de mit is jelent ez konkrétan, vagyis mit együnk és milyen mennyiségben?


Erre ad választ a táplálkozási piramis.


 • Étkezésünk alapját, azaz 35%-át a gabonaféléknek kell kitennie, mégpedig a teljes, héjat is tartalmazó magvaknak illetve a teljes kiőrlésű lisztet tartalmazó pékáruknak, tésztaféléknek. A hántolt gabonamagról szándékosan le van véve az a „kabát”, aminek a zsebei pedig ki voltak tömve rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Mi meg esszük a pucér kalóriát, micsoda pazarlás!

 • A piramis következő sávján osztoznak a zöldségek és a gyümölcsök, előbbiek aránya kicsivel magasabb kell legyen: ez 18% illetve 13%-ot jelent. Igyekezni kell lehetőleg minél több frisset fogyasztani ezekből az ételekből, hogy ily módon megfelelő mennyiségű enzimhez és vitaminhoz juthassunk. Lehetőség szerint igyekezzünk az idénynek megfelelő hazai termékeket választani.

 • A következő 12%-nyi piramiskockán osztoznak a húsok – ami legjobb, ha hal vagy szárnyas –, valamint a tojás, a hüvelyesek és az olajos magvak.

 • Mellettük ugyanilyen 12%-os arányban fogyaszthatunk tejet és tejtermékeket. Sajnos a feldolgozóipar által előállított tej emberi táplálkozásra már kevéssé alkalmas. Érdemesebb inkább a savanyított tejtermékeket (joghurt, kefir) előnyben részesíteni, és a zsírosabbakat kerülni. Próbálják ki bátran a juh- és kecsketej termékeket is.

 • A piramis csúcsán mindössze 10% mennyiségben vannak a zsiradékok és az édességek. Zsiradékként csak hidegen sajtolt növényi olajakat használjunk, és mi se hevítsük őket túl, vagyis lehetőleg kerüljük a rántott ételeket és a bő olajban sütést. Az állati eredetű zsiradékok és a hevített növényi olajok ugyanis nem vagy csak igen kis mennyiségben tartalmaznak olyan zsírsavakat, amelyek a szervezet számára fontosak és jól hasznosíthatóak. Tartalmaznak viszont sok olyat, ami nemcsak haszontalan, de káros is lehet. Az édességekből valóban csak kis mennyiséget szabad fogyasztani, és az is lehetőleg mézet vagy fruktózt tartalmazzon és csak kisebb arányban glukózt. A fehér cukrot teljesen kerüljük el, mert nagyon savasítja a szervezetet, pusztítja a normál bélflórát, viszont táplálja a gombákat.


Remélem tudtam néhány „jól emészthető” tanáccsal szolgálni azok számára, akik tudatosan szeretnék a táplálkozásukat úgy alakítani, hogy minél tovább egészséges életet élhessenek.

Forrás: http://drkukliseszter.hu/taplalkozas-mit-mennyit-miert

Élelmiszerek, gyógynövény összetevőkből készült termékek Flavin, Crystal gyümölcs, gyógynövény kivonat összetevőkből készült étrend-kiegészítőnek nem minősülő élelmiszer termék ára, rendelés, bioflavonoid tulajdonsága, bioantioxidáns koncentrátum hatása Vitamin kezelés, Flavin7 áruház
Flavin7 és Crystal gyümölcs, gyógynövény bioflavonoid, bioantioxidáns termék - Vitamin kezeles, Flavin és Olimpiq stemxcell vásárlás
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz