Flavin7, Flavin77, Olimpiq StemXCell Gyógynövény, gyümölcs, zöldség, növény ABC, természetgyógyász egészségmegőrzés, betegség megelőzés, öngyógyítás bioflavonoid, bioantioxidáns hatóanyagok, őssejt kutatás hírek - Flavin7 gyümölcs és gyógynövény termékek - Vitamin kezelés

Flavin7 gyümölcs és gyógynövény termékek - Vitamin kezelés

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

A változókor lelki nehézségei

Közzétette: Vitamin kezelés itt Gyógynövény Házipatika · 6/10/2019 09:38:56
Tags: klimaxmenopauzaváltozókorgyógynövényétrendkiegészítő

A változókor lelki nehézségei

Bár a változókor teljesen természetes folyamat, sok nőnek komoly lelki megterhelést jelenthet megbirkózni az új helyzettel. Mit tehetünk, hogy újra jól érezzük magunkat?

Mi a változókor?
Változókornak vagy klimaxnak az utolsó havi vérzés (menopauza) időpontját néhány évvel megelőző, és azt követő életszakaszt nevezzük. Hátterében a női szervezet hormonháztartásának változása áll: a petefészek működése fokozatosan hanyatlik, végül leáll, nem termel ösztrogént és progeszteront, nincs több peteérés, és amenstruációis elmarad, azaz lezárul a termékenység időszaka. A változókor általában negyvenéves kor után kezdődik, az azonban, hogy a megváltozott hormonális állapothoz való alkalmazkodás kinél mennyi idő alatt zajlik le, egyénenként eltérő lehet: ez néhány évig, de akár egy évtizeden át is eltarthat.

A testre és a lélekre egyaránt hatással van
Bár teljesen természetes élettani folyamatról van szó, a hormonális változások olyan tünetekkel járhatnak együtt, amelyeket - legalábbis kezdetben - nehéz elviselni, megszokni. Az érintettek rendszeresen tapasztalhatnak éjszakai izzadást, hőhullámokat, fokozott vizelési ingert, alvászavart, hajhullást, vizesedést. A zavaró, mások számára is feltűnő testi panaszok mellett lelki tünetekkel is meg kell küzdeniük a nőknek. A változókor ugyanis fokozza a nyugtalanságra, ingerlékenységre, csökkent koncentrációra, depresszióra, szorongásra, lehangoltságra, fáradtságra való hajlamot.


A tünetekkel való megbarátkozás már önmagában sem könnyű, a megváltozott élethelyzet, a külső körülmények azonban tovább súlyosbíthatják a helyzetet. A változókorba való belépéssel sok nőben felerősödik az öregedéstől való félelem, munkahelyükön bizonytalannak, otthon pedig - különösen, ha a gyerekek már kirepültek a családi fészekből - haszontalannak, akár feleslegesnek is érezhetik magukat. A testükben bekövetkező változások miatt önbecsülésük csorbát szenvedhet: sokan meg vannak róla győződve, hogy végleg elvesztették nőiességüket, és így többé már nem vonzóak a párjuk szemében.

Az életmódváltás segíthet
Elsőre sokak számára elképzelhetetlennek tűnhet, de változókorban is lehet ugyanolyan teljes életet élni, mint előtte. Mivel azonban ez egy merőben új helyzet, be kell iktatnunk néhány változtatást, amely segít alkalmazkodni a körülményekhez. Az első és legfontosabb az életmódváltás. Szokjunk le a dohányzásról, igyunk kevesebb alkoholt, táplálkozzunk kiegyensúlyozottan és mozogjunk rendszeresen! Ezzel nemcsak a változókorra kifejezetten jellemző súlygyarapodást akadályozhatjuk meg, de bizonyos betegségek kialakulásának esélyét is csökkenthetjük. A változókorú nőknél nagyobb például a csontritkulás, illetve a szív- és érrendszeri, valamint a nőgyógyászati betegségek kockázata, ezért az egészséges életmód kialakítása mellett arra is szánjunk időt, hogy részt vegyünk a szükséges szűrővizsgálatokon!


Fontos a pozitív hozzáállás
A pozitív hozzáállás szintén sokat jelenthet, hiszen ha a lelkünk kiegyensúlyozott, a megpróbáltatásokat is könnyebben viseljük. Nézzük a dolgok jó oldalát! Tudatosítsuk magunkban, hogy a menopauza nemcsak valaminek a lezárása, hanem lehetőség az újrakezdésre: az önfejlesztés, az élménygyűjtés és bölcsebbé válás időszaka. Használjuk ki, hogy a gyerekek elköltözésével többet foglalkozhatunk magunkkal, illetve azzal, hogy párunkkal újra felfedezzük egymást, és egy másik szinten is kiteljesedjen a kapcsolatunk. Vágjunk bele egy izgalmas kalandba, utazzunk, találjunk új hobbit, vagy valósítsuk meg egy régóta dédelgetett álmainkat.

Igyekezzünk tartózkodni a stresszes helyzetektől, vagy tanuljunk stresszkezelési technikákat. Remek választás lehet például az autogén tréning, a jóga vagy a meditáció, ezek megnyugtatnak, felfrissítenek, önmagunk elfogadására, megismerésére, szeretetére tanítanak. Ne szégyelljük, min megyünk keresztül! Beszéljünk az érzéseinkről, nyíljunk meg a párunk, közeli ismerőseink előtt, hogy megérthessenek és segíthessenek minket.

A gyógynövények
szintén jó hatással lehetnek a közérzetünkre, és ezáltal a kedélyállapotunkra. Az orbáncfű álmatlanság és idefeszültség esetén segíthet, a poloskafű csökkenti a hőhullámokat, a zsálya enyhíti a fokozott izzadást, a barátcserje pedig igazi aduász, hiszen szinte az összes változókori tünetet képes csillapítani.

Szex menopauza után?
A menopauzára sok nő egyben a szexuális élet végeként is tekint. De vajon mennyi az igazság ebben az elképzelésben?

A menopauza kapcsán köztudott, hogy hormonális változásokkal is jár, amiknek következtében több nő is hüvelyszárazságot, illetve kellemetlen érzést, fájdalmat tapasztalhat közösülés közben. Ehhez társulhatnak hőhullámok vagy éjszakai izzadás is. Mindezek együttesen a szexuális vágyat is negatívan befolyásolhatják.

Egy közelmúltban lezajlott brit kutatásba több mint 4 ezer 50 év feletti nőt vontak be. A kérdőívek összesítése után kiderült, hogy az alanyok háromnegyede szexuálisan inaktív volt, még akkor is, ha volt párja. Ennek hátterében azonban korántsem csak a nők hormonális változásai álltak: a fő ok a partner betegsége, libidóhiánya vagy erekciós zavara volt. Mindössze a nők három százaléka számolt be rendszeres és kielégítő szexről.
Többet olvashat erről: itt  

Hormonpótlás: csak orvos javaslatára
Sokan megpróbálkoznának változókori hormonpótló kezelés (HPK) alkalmazásával, mások azonban teljesen elutasítják ezeket. A HPK-nak ugyanis egyrészt vannak ellenjavallatai: az egyik az aktív trombózis, a másik a hormonfüggő rosszindulatú daganat (pl. emlőrák, méhtestrák), mivel a hormonok serkenthetik a tumor növekedését. Másrészt a HPK növelheti az ilyen típusú rosszindulatú daganatok kialakulásának esélyét is, írtuk korábbi cikkünkben. Ezért ezek a készítmények kizárólag szakember javaslatára és felügyelete mellett ajánlottak, ugyanis nem mindegy, hogy melyiket, mikor, meddig és ki szedi.


Témához kapcsolódó áttanulmányozásra javasolt termékek:

Ösztro Balance kapszula


Flavin G77 TimeX szirup

Olimpiq StemXCell CC 250%
Crystal Complex Ostemo
Crystal Complex Rheumato
Corall Kalcium kapszula
Cannabis olaj


Fitt úriembereknek:
Crystal Complex Prostao
Maxima kapszula
Nagy ára van a „felfújt” zöldségeknek és gyümölcsöknek

Közzétette: Vitamin kezelés itt Természetgyógyász · 6/9/2019 18:24:08
Tags: zöldséggyümölcsvitamin
Mára sokkal kevesebb vitamin és ásványi anyag van a zöldségekben, gyümölcsökben. Valóban így van?

Itt a globális ráktérkép: borzasztó a helyzet Magyarországon

Közzétette: Vitamin kezelés itt Természetgyógyász · 4/9/2019 17:37:38
Tags: daganatrákflavinflavonoidgyógynövény
Magyarország a rákbetegség okozta halálozásban dobogós helyen áll. Borzasztó a statisztika.

Halálozások millióit okozhatja az alacsony gyümölcs- és zöldségbevitel

Közzétette: Vitamin kezelés itt Természetgyógyász · 29/8/2019 10:33:16
Tags: gyümölcsflavonoidvitamin
A tanulmány rávilágít, hogy a fókuszt át kell helyezni a gyümölcsök, zöldségek és hüvelyesek fogyasztására, ezzel elképesztő mértékben javítható a Föld népességének egészsége.

Termékek hatóanyag táblázata

Közzétette: Vitamin kezelés itt Természetgyógyász · 30/5/2019 14:08:18
Tags: flavinhatóanyag
Flavin, Vita Crystal gyömlcs, gyógynövény, kolloid, csíra és egyéb csak természetes hatóanyagú termékek hatóanyag táblázata: vitamin-kezeles.hu

Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid

Közzétette: Vitamin kezelés itt Természetgyógyász · 28/7/2013 07:44:48
Tags: ezüstkolloidezüstantibiotikum
Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid - Vitamin kezelés, Flavin7 gyógynövény termék áruház tudás-tár: gyógynövény, gyümölcs, zöldség, növény ABC, természetgyógyász egészségmegőrzés, betegség megelőzés, öngyógyítás bioflavonoid, bioantioxidáns hatóanyagok, őssejt kutatás hírek

Természetgyógyászati eljárások tudományos kutatása

Közzétette: Vitamin kezelés itt Természetgyógyász · 23/1/2013 13:13:57
Tags: Flavin77Olimpiqgyógynövénygyümölcs
Természetgyógyászati eljárások tudományos kutatása - Vitamin kezelés, Flavin7 gyógynövény termék áruház tudás-tár: gyógynövény, gyümölcs, zöldség, növény ABC, természetgyógyász egészségmegőrzés, betegség megelőzés, öngyógyítás bioflavonoid, bioantioxidáns hatóanyagok, őssejt kutatás hírek
Flavin7 és Crystal gyümölcs, gyógynövény bioflavonoid, bioantioxidáns termék - Vitamin kezeles, Flavin és Olimpiq stemxcell vásárlás
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz Flavin7, Flavin77, Olimpiq StemXCell, Crystal ezüstkolloid, aranykolloid étrendkiegészítő termékek rendelése, ára, vásárlás